Május 28-án nyit a Primark első magyarországi üzlete

2024. április 24. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

Május 28-án, kedden 10 órakor nyitja meg kapuit a vásárlók előtt a Primark a budapesti Aréna Mallban – jelentette be az üzletlánc.

A több mint 3100 négyzetméteres üzletben női, férfi és gyermekruhákat, valamint lakberendezési cikkeket, szépségápolási termékeket és kiegészítőket forgalmaznak majd. A Primark 180 főt foglalkoztat majd Magyarországon.

A Primark nemzetközi divatáruházlánc tavaly januárban jelentette be, hogy Magyarországra jön. Magyarország Közép-Kelet-Európában a hatodik, világszerte pedig a tizenhetedik ország lesz, ahol Primark üzlet működik.

A magyaroknak elsősorban a turkálókból és nyugat-európai shoppingolásból lehet ismerős a hatvanas évek vége óta létező, eredetileg ír, ma már brit kézben lévő Primark. Hiába nem jelent meg eddig az országban, a Primark a magyarok körében is nagy népszerűségnek örvend, olyannyira, hogy vannak olyan utazási irodák, amelyek buszos utazásokat szerveznek arra, hogy a magyar turisták bevásárolhassanak az áruházlánc bécsi üzletében.

Az, hogy miért nem annyira jó hír, hogy újabb olyan fast fashion lánc érkezik Magyarországra, amely hatalmas mennyiségben kínál olcsó, tiszavirág-életű divatot a vásárlóinak, ebben a cikkben írtunk részletesen.

A Primark évek óta terjeszkedik a közép-európai régióban. 2019 júniusában nyitotta meg első üzletét a szlovéniai Ljubljanában, jelenleg öt piacon 12 üzletet működtet Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A budapesti nyitás mellett a Primark folytatja terjeszkedési terveit a közép- és kelet-európai térségben: a következő egy évben a romániai Temesváron, a csehországi Prágában és a lengyelországi Bydgoszczban nyit üzleteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!