Magyarországra jön a Primark áruházlánc

2023. január 24. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Primark nemzetközi divatáruházlánc bejelentette, hogy megnyitja első üzletét Magyarországon. Az első Primark a budapesti Arena Mallban lesz, és várhatóan már a következő a pénzügyi évben (2023. szeptember 16. és 2024. szeptember 15. között) megnyílik – írja a 24.hu.

Magyarország Közép-Kelet-Európában a hatodik, világszerte pedig a tizenhetedik ország lesz, ahol Primark üzlet működik. A Primark jelenleg 416 boltot működtet 15 országban az európai kontinensen, illetve az Amerikai Egyesült Államokban. Az Associated British Foods a tervek szerint 17 új Primark üzletet nyit meg idén, többek között Magyarországon és Szlovákiában, és csak hetet az Egyesült Államokban terveznek megnyitni.

„Nagyon erős karácsonyi időszakunk volt. Hisszük, hogy a kiváló minőség megfizethető áron és vonzó vásárlói élményt kínáló ajánlataink egyre vonzóbbnak bizonyulnak mind a meglévő, mind az új vásárlóink számára. Az új naptári év korai kereskedése biztató volt, de a makrogazdasági ellenszél továbbra is fennáll, és az elkövetkező hónapokban hatással lehet a fogyasztói kiadásokra. Ebben az időszakban felgyorsított üzletnyitási programunk volt, és továbbra is azon vagyunk, hogy ebben a pénzügyi évben nettó 1 millió négyzetméternyi kiskereskedelmi területtel bővüljön a hálózatunk” – áll a vállalat közleményében.

A magyarországi üzletnyitásról Maciej Podwojski, a Primark közép-kelet európai értékesítési vezetője azt mondta:

„Az Arena Mall tökéletes helyszínt kínál, hogy a magyarországi vásárlók megismerjék a Primark egyedi üzletkoncepcióját, kedvező árú, lenyűgöző divatcikkeit és alapvető használati tárgyait. A közép-kelet-európai régióban nyitott üzleteink fogadtatása kitűnő volt, és meggyőződésünk, hogy magyarországi vásárlóink is szeretni fogják a kínálatunkat”.

Hiába nem jelent meg eddig az országban, a Primark a magyarok körében is nagy népszerűségnek örvend, olyannyira, hogy vannak olyan utazási irodák, amelyek buszos utazásokat szerveznek arra, hogy a magyar turisták bevásárolhassanak a Primark bécsi üzletében.

A bolthálózat még úgy is ekkora sikereket ér el, hogy nem nyújt online vásárlási lehetőséget. Sokan próbálták már megfejteni az elképesztő népszerűség okát, ami valószínűleg valahol a régen nagyon alacsony (és ma sem túl magas) áraik, az óriási kínálatuk, valamint a remek marketingjük keresztmetszetében található. A minőség persze változó, a termékek jelentős része egy-két szezonra készül, mégis, az árak és a kínálat mellett sokaknak még külföldre buszozni is megéri egy-egy bevásárlókörút erejéig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!