Jöhetnek a rejtélyes építkezések, Lázárék eltüntetnék az ÉTDR tájékoztatási felületét

2024. április 24. – 05:35

Másolás

Vágólapra másolva

Még április 18-án tett közzé a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium jogszabálytervezetet, ami a Válasz Online szerint lehetetlenné tenné bizonyos tényfeltáró cikkek megírását. A lap ugyanis összeköti a javaslatot azzal a szintén 18-i cikkével, amiben arról írt, hogyan építi be a „Tiborcz-kör” a Svábhegy maradékát.

Az építkezésekről az ÉTDR nevű rendszerből lehet információkat szerezni, azon belül is az általános tájékoztatási felület segíthet. Itt bárki megnézheti a beadott építési engedélyeket, az ezekkel kapcsolatos döntéseket, és mellékletként letöltheti a tervek egy részét is – írja a lap a Facebook-oldalán. Sok országban közügy, ki, mit, hova épít, Magyarországon az ÉTDR volt az egyik utolsó felület, ahol ezt le lehetett ellenőrizni.

A tervezet a Válasz szerint módosítaná a 312/2012-es kormányrendeletet, és minden olyan passzust törölne belőle, ami az általános tájékoztatási felületről szól. Különösebb indoklás nincs, viszont az fontos kiegészítés, hogy visszamenőleg elérhetetlenné válna minden tartalom.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!