Túl sokat magyarkodott a City Taxi, eljárást indított ellene a GVH

2024. április 23. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított az City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel (City Taxi) szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt. A GVH azt nehezményezi, hogy a City Taxi 2024. január 10-től „a magyar” jelzőt többlettartalom nélkül használta, ami valószínűsíthetően megtéveszti a fogyasztókat a vállalkozás lényeges jellemzőjét illetően, és olyan állítások is voltak, amik valószínűleg azt a benyomást keltik a fogyasztókban, hogy a vállalkozás által alkalmazott „árgarancia” egyedülálló és azt önkéntes alapon nyújtja, holott azt jogszabályi előírás alapján kell biztosítania.

A City Taxiról ezek az állítások többek között országos rádióadón keresztül hangzottak el. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette, írja közleményében a GVH.

Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!