Új vezetést kap a Libri

2024. április 15. – 21:03

Másolás

Vágólapra másolva

Változás történik a Libri vezetésében, távozik a jelenlegi vezérigazgató, és új emberek kerülnek az igazgatóságba és a felügyelőbizottságba is. Az Mfor.hu cikke szerint szerződése lejártával távozik a vezérigazgatói posztról Kovács Péter Tamás, aki már 2013-ban is vezette a Librit, amikor az fuzionált a Bookline-nal. Az új vezérigazgató Köbli Gyula lesz, aki 2017 és 2021 között a Libri gazdasági igazgatója volt.

A cég igazgatóságában is változás jön, a testület elnöke Starcz Ákos, az Indamedia csoport igazgatója, az Index vezérigazgatója lesz. Starcz korábban már volt a cégcsoport vezérigazgatója, és jelenleg is az igazgatóság tagja. A felügyelőbizottság elnöke pedig Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója lesz. Az MCC a Libri többségi tulajdonosa.

A kormányközelbe került Libri elég jól zárta a tavalyi évet, a cég forgalma 2023-ban meghaladta a 30 milliárd forintot, adózott eredménye az 1,25 milliárd forintot. A jövőben pedig lehet, hogy még jobb helyzetbe kerül a cég, a kormány ugyanis nemrég egy olyan törvényjavaslattal állt elő, ami a legnagyobb könyvkiadóknak és kereskedőknek, így a Librinek is kedvezne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!