Orbán Viktor: Mostanra annyi tőke felhalmozódott Magyarországon, hogy már megéri kivinni külföldre

2024. április 6. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az európai gazdaság dinamikája jelenleg a Balkánon van, mert itt az emberek akarnak dolgozni és tudnak dolgozni – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken Banja Lukában, a boszniai Szerb Köztársaság fővárosában tartott üzleti fórum megnyitóján. Szerinte Banja Luka és környéke rendezett, nagy porták vannak, ez olyan ország, ahol van jövő, „mert a gazdaság jövője mindig az emberi minőségen múlik, azt pedig a környezet fejezi ki”.

Orbán arról is beszélt, hogy korábban Magyarország és Bosznia-Hercegovina között két határ volt, mostanra viszont Horvátország schengeni tagságával már csak egy maradt. Hozzátette, hogy nemsokára elkészül az M6-os autópálya, majd annak horvátországi folytatása is, amivel közvetlen összeköttetés alakulhat ki Magyarország és Bosznia-Hercegovina között.

Orbán szerint 14 évvel ezelőtt a magyar cégek még nem lettek volna ott, mert Magyarország rendkívül tőkeszegény ország volt. Mostanra viszont szerinte annyi tőke felhalmozódott Magyarországon, hogy az már külföldön keres megtérülést.

„Ma már vannak regionális bajnokaink”, és mintegy ezerötszáz, külföldön befektetni képes vállalat – mondta Orbán, hozzátéve, hogy a helyi kormány világosan megmondhatja, hogy milyen szektorokban fogadnak szívesen magyarokat, a többibe pedig „nem jövünk”, mert „ez az ország a szerbeké”.

Orbán diplomáciailag megkérdőjelezhető boszniai útjáról itt írtunk többet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!