Már munkavállalókat toboroz az épülő új debreceni akkumulátorgyár

2024. március 25. – 07:17

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai Eve Power megkezdte a munkavállalók toborzását az épülő debreceni akkumulátorgyárába – írja az MTI.

A földmunkákat 2023 végén kezdték meg, az építkezés befejezése 2025 végére várható. A tervek szerint a gyár 2026-ban egy gyártósorral kezdi meg működését, és felfutó rendszerben, folyamatosan bővíti kapacitását.

A most épülő gyár már a második akkumulátorgyár lesz a városban. Ugyanis az Eve Power mellett már egy másik kínai cégnek, a CATL-nek is épült akkumulátorgyára Debrecenben, bár az ott élők közül sokan egy cseppet sem örültek ennek. Gondoljunk csak vissza arra a 2023. januári közmeghallgatásra, amikor is lincshangulat alakult ki a városban, a főispánt ordítva hazaárulózták a résztvevők. A 21 Kutatóközpont felmérése szerint az akkugyárellenes hangulat nem tett jót a Fidesz népszerűségének a debreceniek körében – erről bővebben itt írtunk.

Az Eve Power engedélyt kapott a Debrecen határában található 281 408 négyzetméteres terület tereprendezésére, valamint egy CNT-üzem, egy elektródaüzem, egy összeszerelő üzem, egy formázó üzem és egy szortírozó raktár mélyalapozási munkáira. Az engedélyben azt is rögzítették: a munkálatokat úgy kell elvégezni, hogy a lehető legkevésbé terheljék velük a környezetet.

A kínai vállalat most elsődlegesen a logisztika, a raktározás, az építkezés és a termelés gépesítésének területére keres új dolgozókat, valamint pályakezdőket. A toborzás elősegítésére Debrecenben és Budapesten is nyitottak irodákat.

A közleményben hangsúlyozzák: a cég elkötelezett abban, hogy Debrecen „jó szomszédja” legyen és a helyi közösség részévé váljon, ezért a cég támogatja a helyi futballcsapatot, a DVSC-t a most futó szezonban. Az Eve Power emellett együttműködési nyilatkozatot írt alá a Debreceni Egyetemmel. A megállapodás humánerőforrás-képzést, hallgatói ösztöndíjprogramot, közös kutatás-fejlesztési tevékenységet és egy akkumulátorkutató intézet létrehozását tartalmazza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!