Lázár Jánoshoz fordulnak a Duna Terasz Grande-lakások tulajdonosai

2024. március 18. – 10:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Családbarát kormányunk van ma Magyarországon, akinek első helyen szerepel, hogy biztosítsa a családoknak és a családot tervezőknek az otthonteremtést, ezért fordulunk bizalommal Önhöz” – írják a Lázár János építési és közlekedési miniszternek küldött nyílt levelében a XIII. kerületi Duna Terasz Grande lakópark leendő tulajdonosai. A levélben Lázár közbenjárását kérik a lakók, miután a fejlesztő és a kivitelező elszámolási vitája miatt nem tudnak beköltözni Budapest legnagyobb új építésű társasházába, a 790 lakásos Duna Terasz Grande-ba. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 1500 leendő lakó gyakorlatilag a lakások teljes árát kifizette, mégsem kapja meg a kulcsokat.

A majdani lakók nemcsak nyílt levelet küldtek Lázárnak, de petíciót is indítottak a birtokbaadásért. „Az aláírásokat az érintett cégek képviselőinek fogjuk átadni, demonstrálva, hogy mennyi ember jogos követelését hagyják figyelmen kívül, mennyi vétlen ember és család életét borítják fel, és mennyi ember támogatja a bajba jutott családokat” – írták levelükben.

Emellett újabb utcai demonstrációra is készülnek, ami március 22-én lesz, a KÉSZ székháza előtt. „A helyszínválasztás jelképezi, hogy a vevőknek nemcsak a DTG-vel szemben vannak jogos követeléseik, hanem a KÉSZ Zrt.-t is hasonló mértékben tartják felelősnek. Továbbra is követeljük, hogy a KÉSZ Zrt. azonnali hatállyal adja vissza a birtokot a DTG részére, ezzel végre lehetőséget biztosítva a lakások birtokbaadására, DTG-vel szembeni követeléseiket pedig a tárgyalóteremben próbálják érvényesíteni” – írták.

Az elmúlt évek legnagyobb fővárosi lakóingatlan-beruházása volt a D&B Ingatlanfejlesztő Csoport által megvalósított 790 lakásos Duna Terasz Grande a XIII. kerületben. A lakások értékesítése 2021 januárjában indult el, és a fejlesztő akkor 2023 márciusára tervezte a beruházás átadását. A kilencszintes épületekből álló, több mint kéthektárnyi területet felölelő fejlesztés végül fél év csúszással készült el.

A legutóbbi demonstrációról és a kialakult helyzetről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!