Félidőben a lakásbiztosítási kampány: főleg a nagyobb ingatlanok tulajdonosai gondolkodnak váltáson

2024. március 18. – 09:14

Másolás

Vágólapra másolva

A nagyobb alapterületű és értékű, ezért drágább lakásbiztosítású ingatlanok tulajdonosai keresnek aktívabban kedvezőbb díjat a márciusi váltási kampányban, írja elemzésében a Bank360. Az adatok az oldal lakásbiztosítás-kalkulátorát használók eddigi ajánlatkéréseiből származnak.

A legtöbben családi házra végeztek összehasonlító számítást: 56 százalék ilyen típusú ingatlanra szeretett volna biztosítást kötni. Társasházi lakásokra a kalkulációk 36 százaléka vonatkozott, a fennmaradó 8 százalék pedig sorházra vagy ikerházra.

Az 50 négyzetméter alatti lakásokra alig végeztek számítást (11 százalék), és ugyan a legtöbben, 27 százalékban 51 és 75 négyzetméter közötti alapterületre kértek ajánlatokat, azonban ezzel együtt nagy többségben voltak azok az érdeklődők, akik 76 négyzetméternél nagyobb ingatlant akartak biztosítani. A kalkulációk fele 76 és 150 négyzetméter közötti alapterületű lakóingatlanokra vonatkozott.

A kalkuláló érdeklődők közül szinte mindenki valamilyen elektronikus fizetési módot választana új szerződéskötés esetén, az arányuk közel 99 százalék. Ezen belül is a nagy többség a csoportos beszedést részesíti előnyben, az átutalást, illetve a bankkártyás fizetést csak kevesen választották.

Egy éve jelentette be a kormány a lakásbiztosítások szabályozásának átalakítását, ennek az eredménye az, hogy idén először egy hónapig szabadon fel lehet mondani a korábbi szerződést annak évfordulójától függetlenül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!