Nem tudni, pontosan kik a tulajdonosai a lovasberényi hotelnek, aminek felújítására 1,3 milliárd forint közpénzt adott az állam

2024. március 8. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

A cégbíróságra beadott dokumentumokból már nem lehet megtudni, kik a tulajdonosai annak a wellnessrészleggel és helikopterleszállóval újjáéledő lovasberényi ingatlannak, aminek a felújítását 1,3 milliárd forint közpénzzel támogatta meg az állam, írja a 24.hu.

Az állam az egykori kormányüdülőt három éve adta el bruttó 223 millió forintért. A korábban Pintér Sándor belügyminiszter egykori beosztottja, Tasnádi László volt rendészeti államtitkár által vezetett Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. 2018-ban egy másik társaság megszerzésével jutott az ingatlanhoz.

Majd tavaly augusztusban a lovasberényi ingatlan tulajdonosi köre ismét megváltozott, ugyanis az egykor szintén Pintérnek dolgozó Lajtár József István egykori országos rendőrfőkapitány-helyettes és Lajtár cége, az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. lett a tulajdonos. Ez az a társaság, ami megkapta az 1,3 milliárd forint támogatást a felújításra.

Néhány hónappal az adásvétel után ismét változott a tulajdonosi szerkezet, a részvények pedig tavaly novemberben közös tulajdonba kerültek. A részvényesek pedig egy közös képviselőt, Ormai János ügyvédet hatalmaztak meg. Az ő nevén kívül egyetlen valós tulajdonos neve sem szerepel a hivatalos iratokon.

A 24.hu megkereste a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságát a valós tulajok feltüntetésére vonatkozó általános szabállyal kapcsolatban. A cégbíróság válaszából az is kiderült, hogy

a valós részvényesek adatait csupán 50 százalék feletti tulajdoni hányad vagy minősített (75 százalék feletti) befolyás esetében írja elő a törvény a zártkörűen működő részvénytársaság vonatkozásában.

Vagyis a lovasberényi hotel gazdái úgy alakíthatták a tulajdonviszonyokat, hogy egyikük tulajdonosi hányada se haladja meg az 50 százalékot – ezáltal pedig gond nélkül elrejtőzhetnek a világ elől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!