Az ÁSZ volt elnöke válthatja Magyar Pétert Mészáros bankjánál

2024. március 7. – 18:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az Állami Számvevőszéket, majd a Költségvetési Bizottságot vezető dr. Kovács Árpád válthatja Magyar Pétert a MBH Bank Nyrt. felügyelőbizottságában. A 24.hu ezt a nagyjából 50 százalékban Mészáros Lőrinc, 30 százalékban a magyar állam tulajdonában lévő bank március 14-re kiírt közgyűlésének dokumentumaiból olvasta ki. Ezt a rendkívüli közgyűlést azután hívták össze, hogy Varga Judit volt férje elkezdte telenyilatkozni a független sajtót.

„A Társaság részére az a részvényesi kezdeményezés érkezett, hogy Dr. Kovács Árpád urat válassza meg a Felügyelőbizottság és Audit Bizottság tagjai sorába 2025. december 31-ig tartó, határozott időtartamra” – olvasható a dokumentumban.

Magyar Pétert a Nemzetgazdasági Minisztérium jelölte a bank felügyelőbizottságába, ám a NER-rel való látványos szakítása után a tárca az Indexen keresztül azt kommunikálta, hogy visszahívták Magyart. Az ügyben érdekes nyilatkozatháború alakult ki Varga volt férje és Nagy Márton minisztériuma között, amiből kiderült, hogy a tárca az MBH többi részvényese nélkül nem tudja leváltani Magyart az fb-ben, így ehhez közgyűlést kell összehívni. Erre kerül majd sor március 14-én.

Kovács Árpád az MBH felügyelőbizottsága mellett egy másik testületbe is bekerülhet március 14-én, ugyanis akkor áll majd föl Orbán Viktor stratégiai tanácsadó testülete, amelynek a KT és az ÁSZ korábbi vezetője is tagja lesz, Bakondi György, Maróth Miklós, Papp Károly és Stumpf István mellett. A 24.hu cikke szerint ezért államtitkári fizetésnek megfelelő tiszteletdíj jár majd Kovácsnak, ami jelenleg havi 2,3 millió forintot jelent.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!