Nesztek, vegánok: áremelést tervez a növényi burgerpogácsákat gyártó Beyond Meat

2024. február 28. – 16:57

Nesztek, vegánok: áremelést tervez a növényi burgerpogácsákat gyártó Beyond Meat
Forrás: Beyond Meat

Másolás

Vágólapra másolva

Visszaesett értékesítési számai miatt két lépésre szánta el magát a növényi burgerpogácsákat gyártó Beyond Meat, írja a Business Insider. A drasztikus költségcsökkentés mellett a másik lépés az áremelés lenne, közölte kedden befektetőivel a cég. Az áremelésre a második negyedév elején kerül sor, amitől a cég azt várja, hogy bár eltérő mértékben, de jelentősen nő termékein az árrés.

A cég hosszú távú terve az lenne, hogy a növényi eredetű termékek ára megegyezzen az állati húsokéval.

Az árrés növelése mellett egy többlépcsős árképzési rendszert vezetnek majd be, a prémium termékek – mint a hamarosan piacra kerülő, avokádóolajjal készült Beyond IV család – drágábbak lennének, míg az élelmiszerboltokban kapható növényi pogácsák és kolbászok ára alig változna.

A Beyond Meat 2023-ban 343,4 millió dolláros nettó árbevételt ért el, ami 18 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Az amerikai eladásaik csaknem harmadával csökkentek, a nemzetközi eladások ellenben 20 százalékkal nőttek. Ez utóbbinak főként az az oka, hogy jelentősen megugrott az éttermeknek szállított termékek mennyisége. A Beyond Meat szállít többek között a McDonald's és a Pizza Hut éttermeinek is, de Magyarországon is szinte minden lánc az ő termékeiket forgalmazza.

A cég szerint az amerikai piacon tapasztalt visszaeséshez hozzájárult az is, hogy „a húsipar megpróbálta félretájékoztatással, a növényi termékek egészségtelenségére utaló állításokkal elriasztani a vásárlókat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!