Hat budapesti kerületben is egymillió forint az ingatlanok átlag négyzetméterára

2024. január 29. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

Átlagosan 10%-ot drágultak a budapesti kerületekben a négyzetméterárak a 2022-es adatokhoz képest, csökkenés vagy stagnálás csak öt kerületben tapasztalható, olvasható a Duna House elemzésében. Ebben arról is írnak, hogy már hat olyan kerület van a fővárosban, ahol millió fölött van az ingatlanok átlagos négyzetméterára. Az ingatlanközvetítő adatai szerint még mindig a XII. kerület a legdrágább, Pesterzsébet pedig a legolcsóbb kerület.

Az elemzés szerint 2022-ben még csak három kerületben volt egymillió forint az átlag négyzetméterár, 2023-ra bővült ez a kör: a budai I., II. és XII. kerület mellé bekerült a pesti V., VI. és a XIII. kerület is.

A Duna House elemzése szerint a legmarkánsabb árváltozás a XVI. kerületben jelentkezett, ott 33%-os növekedés után 773 ezer forint lett az átlag, a megközelítőleg 120 négyzetméteres nagyságú ingatlanokért pedig átlagosan 93 millió forintot adtak a vevők, írták. Szintén jelentős, 20 százalék feletti árkülönbözetet mutatnak az értékesítési adatok a II., III., XII. és a XVIII. kerületben is. Alig 1%-ot emelkedtek viszont az árak a XIX. kerületben és Újbudán, stagnált az árszint Budafokon, és 1%-ot csökkent a IV. kerületi és a csepeli ingatlanokért négyzetméterenként kért összeg.

Korábban részletesen írtunk arról, hogy 11,7 évet kell dolgozni Budapesten egy nagyobb lakásért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!