Magánrepülős vállalkozásba vásárolta be magát a kormány kedvenc őrző-védő cége

2024. január 25. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az állami és fideszes rendezvényeket rendszeresen őrző és védő Valton-Sec Zrt. bevásárolta magát a Jet-Solution Kft. nevű, magánrepülőgépeket üzemeltető cégbe – írta az Mfor.

A Jet-Solution eddig kizárólag Ploveczki Tamás érdekeltségébe tartozott, de egy január 8-i cégbejegyzés szerint a Valton kisebbségi tulajdonosként betársult mellé. A cég honlapja szerint legalább kilenc repülőgép tartozik a flottájukhoz, ezek közül két Cessna Citation típusú kisgépet külön is kiemeltek. „A Jet Solution különféle rugalmas charter szolgáltatásokat kínál az európai régión belül és kívül. Világszerte hozzáférünk az üzleti repülőgépekhez!” – hirdetik az oldalukon.

Érdekes a Jet-Solution cégtörténete: 2020 decembere előtt gyerekek napközbeni ellátásával foglalkoztak, és Szamóca Kft. néven működtek. Egy bizonyos Muha Attila csinált belőle Jet-Solution Kft.-t, majd 2021 nyarán eladta azt Ploveczki Tamásnak. 2020-ban még semmilyen bevétele nem volt a cégnek, 2021-ben viszont már 3,8 milliárdos bevételt értek el, amiből 53 millió forint volt a tiszta profit. A következő évben tovább nőtt a cég: 6,5 milliárd forintos forgalom mellett már 295 millió forint nyereséget könyvelhettek el.

A Válasz Online 2023 elején írt arról, az állami rendezvényeket gyakran biztosító Valton-Sec Zrt. meghatározó többsége egy Mészáros Lőrinc ügyvédi csapata által kezelt magántőkealaphoz került. Mindaddig a céget 89 százalékban Varga Lajos birtokolta, a maradék 11 százalék pedig Sarka Kata férjéé, Bessenyei Istváné volt. A Valton többségi tulajdonrészét megszerző Prime Multi Magántőkealapot tavaly januárban alapították, és a Mészáros Lőrinc jogászcsapata által működtetett Primefund Befektetési Alapkezelő menedzseli.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!