Címzetes egyetemi tanár lett Matolcsy György Kecskeméten

2024. január 19. – 18:08

Másolás

Vágólapra másolva

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken átvette a kecskeméti Neumann János Egyetemtől a címzetes egyetemi tanári címet – közölte az MNB az MTI-vel.

Az egyetem azzal indokolta az elismerést, hogy Matolcsy György elévülhetetlen érdemeket szerzett az intézmény fejlesztésében és gyarapításában, az egyetem alapítása is az ő kezdeményezéséhez köthető. A jegybank elnöke a közlemény szerint már a 2010-es évek elején hangoztatta, hogy Kecskemétnek egyetemre van szüksége.

Matolcsy Györgynek köszönhető az MNB és az intézmény közötti duális együttműködés is, amely a korszerű közgazdasági képzés elősegítését, az oktatásfejlesztést, a képzési kínálat szélesítését, versenyek és konferenciák szervezését, valamint a tudományos kutatói munka sokoldalú támogatását támogatja.

A kecskeméti egyetem fenntartója a Neumenn János Egyetemért Alapítvány, amely kuratóriumi elnöke évekig dolgozott korábban Matolcsy beosztottjaként. Az egyetem oldalán található életraj szerint Csizmadia Norbert 2013-2016 között a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatója volt. Előtte pedig a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozott Matolcsy miniszteri ideje alatt államtitkárként.

A kuratórium tagja Bánkuty Tamás József is, aki szintén Matolcsy mellett kezdte a Nemzetgazdasági Minisztériumban, és 2013-tól dolgozik a Magyar Nemzeti Banknál. Közreműködött Matolcsy Egyensúly és növekedés című kötetének elkészítésében is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!