Márciustól Mészáros Lőrincé lesz egy négycsillagos szálloda Abbáziában

2024. január 10. – 22:06

Márciustól Mészáros Lőrincé lesz egy négycsillagos szálloda Abbáziában
A Hotel Miramar Opatijában – Fotó: miramar.hotels-opatija.com

Másolás

Vágólapra másolva

Az eddigi osztrák tulajdonostól Mészáros Lőrinc vette meg Horvátországban a Hotel Miramart Opatijában. Az abbáziai szálloda márciustól kerül a magyar vállalkozó kezébe, írja a Novilist.hr.

A négycsillagos szálloda öt épületben 108 szobával rendelkezik. A vásárlást a Mészáros Csoport már 2022 decemberében bejelentette. A Booking.com szerint a Hotel Miramar étteremmel, ingyenes magánparkolóval, szezonális szabadtéri úszómedencével és fitneszközponttal várja vendégeit. Ugyan a Bookingon keresztül most nem foglalható ide szoba, de a szálloda értékelése az oldalon kifejezetten jónak számít, 9,2-es.

A horvát portál tudósítása szerint a tulajdonosváltásról az abbáziai szálloda igazgatója, Kristina Bukovac számolt be a közösségi médián keresztül, aki a Holleis család tagjaival együtt mindenkinek köszönetet mondott az eddigi együttműködésért, az elmúlt 19 év közös erőfeszítéseiért. Bukovac posztja szerint idén márciustól új vezetőség irányítja a hotelt, de sok jelenlegi munkatárs továbbra is az új tulajdonos irányítása alatt dolgozik majd. Az eddigi igazgató is távozik, helyére új vezető érkezik. A magyarok az osztrák Wilfried Holleistól vásárolt szállodát önállóan kezelik majd.

A portál Mészáros Lőrincet úgy mutatja be, mint aki Horvátországban a nagy ičići beruházásról és a Rivas Hotels&Resort folyamatban lévő építkezéséről ismert. Mint korábban megírtuk: tavaly januárban a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts megállapodást írt alá a Marriott International egyik alelnökével a Horvátországban építés alatt álló szálloda üzemeltetéséről az isztiriai Ičićiben. A 185 szobás luxusszálloda a tervek szerint a Marriott brandjével a Riva's üzemeltetésével 2024-ben, legkésőbb 2025 tavaszán nyit majd meg. Mészáros akkor azt mondta:

„Az egyértelmű, hogy a turizmus, szállodaipar tekintetében csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni.”

A Mészáros Csoportnak Ausztriában és Montenegróban is vannak szállodaérdekeltségei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!