Négycsillagos szálloda és irodaház épül a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló tetejére

2024. január 9. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kisebb pláza épül a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló tetejére, közvetlenül a Papp László Sportaréna szomszédságában. A 29 ezer négyzetméteres, többfunkciós épületben a tervek szerint irodák, üzletek, ételudvar és egy hotel is működni fog. Az létesítmény várhatóan 2026-ban készül el – írta a beruházó Chain Bridge Ventures Kft. közleménye.

A Centrale névre keresztelt, könnyű acélszerkezetű épület a metróállomás tetején helyezkedik majd el. A Bánáti + Hartvig Építész Iroda által tervezett komplexum multifunkciós jellegét kiskereskedelmi üzletsorok, vendéglátóhelyek és bérelhető irodák egysége adja majd. Az épület legfelső szintjén, a Hungária körút felőli oldalon egy közel 5000 négyzetméteres, háromemeletes irodatorony, míg a Puskás Aréna felőli oldalon egy 170 szobás, 4 csillagos szálloda kap helyet. Az épület száz gépjárműnek biztosít parkolóhelyet, de a Papp László Sportaréna ezer férőhelyes parkolójával is direkt összeköttetésben lesz.

A projekt része a Puskás Ferenc Stadion metróállomásának fejlesztése új bejáratokkal és mozgólépcsőkkel, amelyek közvetlenül az utcaszintre, a komplexum kereskedelmi terébe vezetnek majd. „A BKK-val való szoros együttműködés lehetővé teszi, hogy a forgalmi renddel kapcsolatos változások okozta kellemetlenségeket minimalizálják a beruházók. A közterületeket is felújítják, beleértve a Hungária körút felőli közforgalmú terület teljes felújítását és az Ifjúsági utca felőli murvás parkolók, járdaszigetek 2500 négyzetméteres zöld parkká alakítását. Emellett a Kerepesi utca mentén kerékpársávot is kialakítanak” – írták.

A Centrale többfunkciós épületkomplexum illusztrációja – Fotó: Chain Bridge Ventures / Bánáti + Hartvig Építész Iroda
A Centrale többfunkciós épületkomplexum illusztrációja – Fotó: Chain Bridge Ventures / Bánáti + Hartvig Építész Iroda

Kiemelték, hogy a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében naponta közel 100 ezer jármű és több mint 70 ezer gyalogos halad át. „A projekt kiemelt célja, hogy javítsa a helyi infrastruktúrát, illetve egy építészetileg is egyedi, élhető kereskedelmi létesítmény létrehozásával kielégítse a különböző igényeket, legyen szó a tömegközlekedéssel utazókról, a helyi lakosokról vagy a közelben lévő irodák dolgozóiról és a rendezvényekre látogatókról.”

„Már a Papp László Sportaréna átépítésének bejelentésekor tudtam, hogy előbb-utóbb a Puskás Aréna felújítására is sor kerül. A terület nagy potenciállal rendelkezik: a tömegközlekedési csomópont tetején lévő, használaton kívüli területekből értéket lehet kihozni, hiszen a közlekedési csomópontokra épülő komplexumok világszerte egyre népszerűbbek. Belevágtam az elképzelésem megvalósításába, de a projekt jogi és technikai jellege miatt ez egy hosszú és bonyolult folyamat volt, amely számos közigazgatási szervet érintett. A projekt végrehajtásához kitartásra és széles látókörre volt szükség. Szeretnék köszönetet mondani minden érintett félnek, nevezetesen az államnak, Zugló Önkormányzatának, a BKK szervezetének, a Fővárosi Önkormányzatnak, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának és még sokaknak” – mondta Michael Gagel, a Chain Bridge Ventures Kft. üzleti partnere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!