Akár 1,4 millió forintot is kereshetnek mostantól az Aldi boltvezetői

2024. január 2. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

Az Aldi Magyarország  hatezer munkavállalója január 1-jétől egységesen 12 százalékos béremelésben részesül, írja közleményében a cég. Két éven belül ez már a negyedik béremelés a vállalatcsoportnál, ezek együtt legalább 38 százalékot, egyes pozíciókban pedig ennél is magasabb értéket érnek el.

A béremelés után az újonnan belépő áruházi fizikai dolgozók kezdő bére 8 órás munkaviszony mellett január 1-jétől havi bruttó 482 400 forintra emelkedik, míg az Aldinál eltöltött legalább 12 hónapos munkaviszony után már bruttó 500 900 forint jár. Ebben a pozícióban bruttó 668 400 forint az elérhető legmagasabb bér.

A biatorbágyi központi raktár logisztika területén dolgozó fizikai munkavállalók bére bruttó 534 300 forintnál kezdődik, a számukra elérhető legmagasabb juttatás bruttó 643 600 forint. A boltvezetők bére – a vállalatnál eltöltött szolgálati idő függvényében – bruttó 906 500 és 1 399 800 forint között lesz.

A cég közleményében kiemeli, hogy munkatársaik lojalitását jól jellemzi, hogy közel harmaduk több mint öt éve az Aldi munkavállalója. A vállalat a bérek mellett kiemelt hangsúlyt fektet a munkatársak egészségének megőrzésére is: ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat kínál, és naponta friss zöldséget és gyümölcsöt biztosít a dolgozóknak.

A Spar is emeli januártól a dolgozói alapbéreket, a cégnél a bérek átlagosan 10-24 százalékkal nőnek – erről állapodott meg a Spar Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), írja az MTI.

A Spar-áruházakban dolgozók legalacsonyabb alapbére bruttó 365 ezer forint lesz, a gazdasági szempontból jelentős térségekben, valamint a kiemelkedő teljesítményt nyújtó üzletekben a pénztárosok és az eladók legalacsonyabb bruttó alapbére pedig 435 ezer forint. Az üzletek méretétől, forgalmától és üzleti teljesítményétől függően az áruházak középvezetői alapbére a bruttó 420 és 950 ezer forint közötti sávban lesz.

A megállapodás szerint a 13. havi juttatás, a hűségprogram és a munkavállalók 15 százalékos vásárlási kedvezménye havi 120 ezer forintig továbbra is megmarad, és a hűségprogram keretében a munkatársak továbbra is kihasználhatják a jubileumi juttatást és a Szép-kártyát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!