Boszniai cementgyárat vett karácsonyra Mészáros Lőrinc

2023. december 22. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

Bosznia-Hercegovinában terjeszkedik a Mészáros Csoport. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. a leányvállalatával megvette az osztrák Asamer Baustoffe AG tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o. cementgyártó vállalatot – áll a cégcsoport MTI-n megjelent közleményében. A teljes tranzakció csütörtökön, az átvilágítási folyamat befejezésével és a szerződés aláírásával zárult le.

A Mészáros Csoport horvátországi, romániai, ausztriai és németországi érdekeltségei mellett immár Bosznia-Hercegovinában is bővítette a külföldi jelenlétét.

„Örömmel tölt el, hogy a Mészáros Csoport tovább növeli külföldi leányvállalatai számát, amelynek köszönhetően ma már nem csak a hazai piacon folytatunk sikeres üzleti tevékenységet”

– mondta Mészáros Lőrinc. Az ország leggazdagabb embere szerint a cég felvásárlása nagyban hozzájárul a hazai alapanyag ellátási gondok mérsékléséhez is. „Célkitűzésünk, hogy a társaság az építőipari ágazatban erős alapot biztosítson a cégcsoportunk számára a növekedéshez. A jövőben is folyamatosan keressük az új lehetőségeket a hazai és nemzetközi piacon” – tette hozzá.

A Lukavac Cement d.o.o.cementgyártó vállalatot 1974-ben alapították, és 2001-ben az osztrák Asamer csoport privatizálta. A cég 50 százalékos részesedéssel rendelkezik a Vijenac mészkőbányában, amely más üzemeknek és építőipari vállalatoknak is szállít adalékanyagot. A vállalat 2014-ben készbeton gyártásával bővítette tevékenységét, a betonüzemek Szarajevóban és Banja Lukában találhatók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!