Háromezer új dolgozót vesz fel a kecskeméti Mercedes-Benz

2023. november 30. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

Háromezer új dolgozót vesz fel a kecskeméti Mercedes-Benz, ennyi emberre lesz szükség az új gyártóüzemek felfuttatásához – mondta Christian Wolffot, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgató a Portfolionak adott interjújában. A kecskeméti telephelyen két teljesen új épület jön létre, az egyikben lesz az új összeszerelő üzem, a másikban pedig az új karosszériaüzem.

„A bővítéssel megnő a Mercedes-Benz kecskeméti üzemének gyártási területe, erre pedig azért van szükség, mert az évtized közepén indul az új, tisztán elektromos meghajtású modelljeink gyártása” – mondta Christian Wolff. A Mercedes-Benz az évtized végére mindenhol – ahol a piaci körülmények lehetővé teszik – teljesen elektromossá szeretné tenni a személyautó-kínálatát.

Tavaly nyáron Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Kecskeméten, hogy a Mercedes 400 milliárd forint értékben új gyártósorokkal bővíti magyarországi összeszerelő és karosszéria üzemét. Az állam 14 milliárd forinttal támogatja a projektet. A Mercedes képzési programot is indít Kecskeméten, amihez a kormány ugyancsak pénzügyi hozzájárulást biztosít.

Szijjártó akkor arról is beszélt, hogy az autógyártó szektor termelési értéke 2010-ben 3600 milliárd forint volt, míg 2021-ben 9400 milliárd forint. Az ágazat 155 ezer magyar embernek ad munkát és 90 százalékos exporthányaddal dolgozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!