Egy hétig olcsóbban vehetnek zöldséget és gyümölcsöt a nyugdíjasok a Lidlben

2023. november 27. – 10:35

Másolás

Vágólapra másolva

November 27. és december 3. között a 65 év feletti vásárlók egyes termékekhez akár 20 százalékkal olcsóbban is hozzájuthatnak a Lidl üzleteiben – derül ki a cég közleményéből.

Ebben az időszakban a 65 év felettiek:

  • minden friss zöldséget és gyümölcsöt 10 százalékkal,
  • minden Hazánk Kincsei száraztésztát pedig 20 százalékkal olcsóbban tudnak majd megvenni a készlet erejéig.

Az extra kedvezmények felhasználásához be kell mutatniuk fényképes igazolványukat a pénztárnál. Az extra kedvezmények azonos termékek esetében egy vásárlás alkalmával legfeljebb 5 kilogramm/csomag/darab megvásárlására vehetők majd igénybe, és más kedvezménnyel nem vonható össze.

2022-ben iszonyúan megdrágultak az élelmiszerek Magyarországon, idén év eleje óta azonban lassult a drágulás, az éves alapon számított infláció pedig már októberben9,9 százalékra csökkent. (Más kérdés, hogy ezzel együtt nagyjából 35 százalékkal drágább az élet ma Magyarországon, mint két éve.) Az áruházláncok év eleje óta egymást túllicitálva jelentik be az árcsökkentéseiket, ennek ellenére az októberi inflációs adat szerint is 10,4 százalékkal drágultak az élelmiszerek egy év alatt. Hogy megnézzük, tényleg csökkentek-e az árak, vagy csak hozzászoktunk a drágasághoz, november közepén elmentünk a Lidlbe, és megvettük pontosan ugyanazokat a termékeket, mint egy éve. Az eredményről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!