309 milliárd forintot fizet be a költségvetésbe az MVM

2023. november 27. – 16:47

Másolás

Vágólapra másolva

309 milliárd forintos osztalékelőleget fizet november végéig az állami költségvetésbe az MVM Zrt. A lépés segítheti az elszaladt költségvetési hiány lefaragását, illetve a reptérvásárlási tervek megvalósítását, hiszen a GDP mintegy 0,4 százalékáról van szó – írta a Portfolio.

A vállalat a Budapesti Értéktőzsde oldalán számolt be arról, hogy tekintettel az MVM-csoport 2023-as eredményességére és stabil pénzügyi pozíciójára, úgy döntöttek, hogy 309 milliárd forint osztalékelőleget fizetnek ki az egyedüli részvényes részére 2023. november 30-ig.

Az MVM szeptemberben azt közölte, hogy idei első félévben 209 milliárd forintos konszolidált adózott eredményt értek el, főként a külföldi versenypiaci szegmens eredményének köszönhetően. „Az MVM Csoport regionális szerepének erősödését jelzi, hogy a féléves adózott eredmény jelentős része a külföldi leányvállalatok teljesítményéből adódott. Az MVM Csoport külföldi operációjának eredményessége azóta sem csökkent, így az ebből származó bevétel a féléves eredmény óta tovább nőtt” – áll a vállalat közleményében.

Vasárnap írtunk arról, hogy információink szerint az államnak péntekig kellene kifizetnie a Budapest Airport 51 százalékáért járó hatalmas összeget. A magyar állam a világ legnagyobb reptér-üzemeltetőjével, a francia Vinci Airportsszal szeretné megvenni a ferihegyi repteret működtető céget. A szereposztás szerint a magyar állam 51 százalékot, a Vinci 49 százalékot vinne, de a menedzsmentjogokat is birtokolná, vagyis a társaság irányítása a francia csapat feladata lenne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!