Szijjártó: 210 milliárd forintos beruházással gyárat épít a Hankook Tire Rácalmáson

2023. november 23. – 10:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Hankook Tire nagyjából 210 milliárd forintos beruházással 450 új munkahelyet hoz létre Rácalmáson, ahol a dél-koreai vállalat kifejezetten tehergépkocsikhoz és autóbuszokhoz fog abroncsokat gyártani – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bakuban.

Szijjártó közölte, a világ hetedik legnagyobb gumiabroncsgyártójának számító koreai cég (amely már most is körülbelül háromezer embernek ad munkát Magyarországon) az új rácalmási üzemben évente mintegy 800 ezer nagy teherbírású gumiabroncsot állít majd elő a tehergépkocsikhoz és autóbuszokhoz. A kormány támogatást nyújt a projekthez, de ennek mértékét majd csak az Európai Bizottság jóváhagyását követően hozzák nyilvánosságra.

A külügyminiszter szerint a dél-koreai cégek alkotják a negyedik legnagyobb beruházói közösséget ma Magyarországon, és a frissen bejelentett beruházással tovább bővül majd az érintett vállalatok jelenléte. Szijjártó közölte, hogy a világban továbbra is rendkívül éles verseny zajlik a beruházásokért, azonban hazánk sikeres ezen a téren. Mint mondta,

„azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a miénk legyen Európa legversenyképesebb beruházásösztönzési rendszere. Ezt a célunkat sikerült is elérni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!