Mégsem vág közös üzletbe Csányi Sándor és Tomán Szabina

2023. november 17. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Mégsem kezd közös projektbe Csányi Sándor és Tomán Szabina Törökbálinton, miután az egykori modell cége eltűnt a törökbálinti rozsdaövezeti beruházást lebonyolító Bálint Tó Invest Zrt. tulajdonosai közül – vette észre a Forbes.

Mi is írtunk róla október elején, hogy Tomán Szabina és Csányi Sándor közös üzletbe kezdenek Törökbálinton. Az OTP-vezér és a Cápák Között című műsor befektető-zsűrijének egyik tagja lett a két tulajdonosa annak a Bálint Tó Invest Zrt. nevű vállalatnak, amelyik lakásokat, szállodákat és irodákat szeretne építeni az egykori Téglagyár területére – ezzel akár tíz százalékkal is növelve Törökbálint népességét.

A beruházást korábban a település fideszes polgármestere is ellenezte, mivel az önkormányzat eredetileg szabadidős célokra szánta volna a területet, de októberben jelezte, hogy egyeztetni fog a beruházókkal.

A terület, ahova a Bálint Tó Invest Zrt. a beruházását tervezte szeptember végén rozsdaövezeti minősítést kapott az államtól, pedig a kormány egyszer nyáron már elutasította a kezdeményezést. Ez jelentős engedmény a vállalatnak, mivel így öt százalékos áfával tudják árulni a lakásokat. Emellett a helyiek tiltakozása miatt is komoly problémákba ütközött volna a vállalat, de a rozsdaövezetté nyilvánítás felülírta az önkormányzat változtatási tilalmát.

De hogyan lett üzlettárs Csányi Sándor és Tomán Szabina?

Régóta kérdés volt, hogy mit kezdjen Törökbálint az egykori téglagyár 17 hektáros területével, amit eleinte sport és rekreációs célokra szerették szántak volna. Végül a Bálint Tó Investment Zrt. oldotta meg a kérdést két évvel ezelőtt, amikor megvásárolta a területet, és elkezdte tervezni saját beruházását. A vállalat tulajdonosa Csányi Sándor vagyonkezelő cége, a Bonitás 2002. Zrt. volt, de 2021 végén a Szini család Fidelity Gold Investment Kft.-je is tíz százalékos tulajdon szerzett benne.

A vendéglátással foglalkozó Szini család üzemelteti többek között az Ötkert és a Várkert-kioszk szórakozóhelyeket is. Ifjabb Szini Béla idén tavasszal házasodott össze Tomán Szabinával, aki Novák Katalin köztársasági elnöknek is tanácsokat ad.

Augusztusban végül Tomán száz százalékos tulajdonosa lett a Szini család Fidelity Gold Investment Kft.-jének, Így Csányi Sándor üzlettársává vált a törökbálinti beruházásban.

Most azonban Tomán Szabina cége már nem szerepel a Bálint Tó Zrt. tulajdonosai között, így ismét Csányi Sándor vagyonkezelője az egyedüli tulajdonos.

Sem Tomán Szabina, sem Csányi Sándor nem kívánt nyilatkozni a Forbes-nak a tulajdonosváltásról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!