Tomán Szabina Csányi Sándorékkal kezd közös üzletbe egy rozsdaövezeti területen

2023. október 5. – 15:03

Másolás

Vágólapra másolva

Csányi Sándorék a volt modell Tomán Szabinával együtt vágnak milliárdos üzletbe: az egykori téglagyár területére szállodákat, irodákat és lakásokat terveznek – írja a Hvg360.

A lap azt írja, hogy a törökbálinti téglagyár korábbi területe most rozsdaövezeti minősítést is kapott, aminek végső tulajdonosa az OTP-vezér Csányi Sándornak a családi vagyonkezelője mellett Tomán Szabina üzletasszony lett.

Az önkormányzat eredetileg szabadidős célokra szánta volna a budai agglomeráció egyik értékes területét, de az OTP-vezér cége, a Bálint Tó Invest Kft. kereskedelmi célú épületeket, szállodát, irodákat és lakóházakat tervez oda.

Törökbálint fideszes polgármestere korábban ellenezte a beruházást, most viszont csak annyit jelzett, hogy egyeztetni fog a beruházókkal. A befektetők korábban az adókedvezmény érdekében már kérték a rozsdaövezeti besorolást, de a kormány első körben elutasította azt. Másodjára viszont már jóváhagyták a kérelmet, ami azt jelenti, hogy értékesítéskor mindössze 5 százalékos adókulcs terheli majd az ingatlanokat.

A Hvg360 felidézi, hogy a Bálint Tó Invest két évvel ezelőtt vette meg az osztrák Wienerberger Téglaipari Zrt.-től a területen található ingatlanokat. A Bálint Tó Invest többségi tulajdonosa Csányi Sándorék Unity Vagyonkezelő Alapítványa, viszont a Fidelity Gold Investments Kft. 10 százalékos üzletrészéhez egy 39 százalékos vételi jog is társul Csányiék részéből.

A Fidelity Gold a vendéglátóiparban dolgozó Szini család vállalkozása, ők üzemeltetik például a belvárosban található Ötkert szórakozóhelyet is. Ifjabbik Szini Béla nemrég feleségül vette a korábban modellként tevékenykedő Tomán Szabinát. Tománnak jelenleg egy életmódtanácsokat adó cége van, a Tomán Lifestyle. Emellett idén augusztusban egyedüli tulajdonos lett a Szini család cégében, a Fidelity Goldban. Tomán neve sokaknak onnan lehet ismerős, hogy évekig szerepelt az RTL Cápák Között című üzleti műsorában. Az utóbbi időben pedig Novák Katalinnak is tanácsokat ad, saját bevallása szerint a női egyenjogúságról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!