Lázár János kirúgta a GYSEV osztrák vezérigazgató-helyettesét

2023. november 16. – 20:06

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar tulajdonosok nyomására november 2-án menesztették a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) osztrák vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét, Hana Dellamant.

Az osztrák szakminisztérium szerint az indoklás és egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéseinek, ezért jogi lépéseket tesznek.

A minisztérium azt írta közleményében, amelyet a Meinbezirkt.at szemlézett, hogy az egyoldalú, jogellenes elbocsátás célja, hogy „beavatkozzon az Osztrák Köztársaságnak a vállalat osztrák részének irányítására vonatkozó, mindig is fennálló, vitathatatlan jogaiba”.

Dellemann 2017 óta vezette a GYSEV (osztrákul Raaberbahn) bécsi és wulkaprodersdorfi fiókjait. Feladatát az igazgatóság látja el. A RegionalMedian Burgenlandhoz eljuttatott közlemény szerint az operatív irányítást Dr. Perényi János igazgatósági elnök, Kövesdi Szilárd vezérigazgató és Ungvári Csaba vezérigazgató-helyettes látja el.

A GYSEV osztrák–magyar vasúttársaságnak két tulajdonosa van, az osztrák és a magyar állam, utóbbit Lázár János képviselheti építési és közlekedési miniszterként. Az Opten céginformációs rendszer szerint a magyar államnak van többségi tulajdona a vasúttársaságban, írja a Nyugat.hu.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!