VSquare: Aggódik az amerikai kormány, amiért a magyar 4iG a Huawei technológiájával terjeszkedne Európában

2023. október 27. – 06:35

Másolás

Vágólapra másolva

Problémásnak találja az amerikai kormány, hogy a magyar 4iG távközlési és informatikai óriáscég a kínai Huawei technológiájával terjeszkedne Közép-Európában – írja a VSquare hírlevele. A forrásuk szerint az Egyesült Államok kormányának képviselői ezért meg is keresték aggályaikkal a 4iG-t vezető Jászai Gellértet, ő azonban nem vette fel a kritikát. Szerinte az amerikaiak csak „nem akarják, hogy egy nagy távközlési cég Európa közepén a Huawei technológiájával terjeszkedjen.”

A 4iG képviselői október közepén elkísérték Orbán Viktort, amikor Pekingbe látogatott Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalni. Jászai Gellért elnök akkor együttműködési nyilatkozatot írt alá a Huawei vezetésével. Ebben azt írják: közösen fejleszthetnek 5G-t, mobil- és vezetések szolgáltatásokat, és közös szolgáltatásokat nyújthatnak az adatközpont, felhő, és IT-infrastruktúra területein.

A 4iG az Orbán-rendszer egyik csúcsvállalata, ami nemrég a magyar állammal együtt vásárolta meg a magyarországi Vodafone-t. A cég mesés felemelkedését a Direkt36 nemrég részletes cikkben mutatta be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!