Tíz év alatt 13 milliárdot fizethet az FTC-nek az MVM

2023. október 12. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 130, sporttámogatásról szóló szerződést írt alá 2021-ben és 2022-ben a Magyar Villamos Művek (MVM), ezek összértéke közel 2,8 milliárd forint volt – derült az Rtl.hu birtokába került dokumentumokból. Ehhez az összeghez még hozzájön az MVM Dome szponzorációjára szánt pénz, az erről szóló szerződés szerint a cég tíz év alatt összesen akár 34 millió eurót, azaz 13 milliárd forintot is fizethet a Ferencvárosi Torna Clubnak.

Az Rtl.hu részletesen feldolgozta a dokumentum adatait, ebből kiderül, hogy a legnagyobb értékű, egyösszegű taopénzt pedig a Magyar Vízilabda Szövetség kapta 200 millió forint értékben. Jelentős összeg, 150 millió forint jutott a Bajai Női Kosárlabda Klubnak is, de összességében az Illés Sport Alapítvány kapta a legtöbb taofelajánlást az MVM-től, négy szerződés révén ugyanis csaknem 250 millió forint juthatott az egyesületnek.

A diósgyőri sportklub (DVTK) nagyjából 170 millió forintot kapott MVM-es taofelajánlásokból, míg a Mezőkövesd labdarúgócsapata 100 millió forintot.

Az MVM reklámra 8 milliárd forintot költött két év alatt, ennek a pénznek majdnem háromnegyedét a kormánymédia kapta, részletek ebben a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!