Még idén tőzsdére megy a Birkenstock, olcsóbb lesz egy részvény, mint egy papucs

2023. október 2. – 22:32

Másolás

Vágólapra másolva

Öles léptekkel halad a tőzsdére lépés felé a Birkenstock német prémium papucsmárka, amely 10 milliárd dolláros (3700 milliárd forintos) cégértékelést célzott be magának – írja a Reuters. Ennek azért van jelentősége, mert nagyban befolyásolhatja, hogy végül tényleg mennyi pénzért sikerül a tőzsdére vinni a céget.

A Birkenstock tulajdonosa ma az L Catterton magántőke-befektető cég. A vállalat vezetése legalább 32 millió részvényt tervez eladni, amelyek valószínűleg 44 és 49 dollár közötti összegbe kerülnek majd. A papucsos cég tőzsdére lépéséről hetek óta cikkeznek az amerikai lapok, a nagy érdeklődés felfelé tolhatja az árat, az amerikai mértékben magas alapkamat viszont lefelé.

Az eredetileg német Birkenstockot a New York-i tőzsdén jegyzik majd, a részvényeket a tervek szerint a BIRK rövidítéssel lehet majd vásárolni. A cég nemrég jelentette be, hogy Alexandre Arnault-t, az LVMH milliárdos elnökének Bernard Arnault-nak a fiát nevezik ki az igazgatótanács egyik tagjának. Az öregebb Arnault Elon Muskkal felváltva rendszeres időközönként a világ leggazdagabb embere, vagyonának értéke tavaly megközelítette a 200 milliárd dollárt. Arnault egyik cége fia kinevezésével összefüggésben bejelentette, hogy több százmillió dollár értékben vásárolna Birkenstock-részvényeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!