A Lidl bruttó 452 ezer forintra emeli az áruházi dolgozók legalacsonyabb bérét

2023. szeptember 11. – 19:57

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptembertől megint emel a fizetéseken a magyarországi Lidl, a vállalatnál ezzel az áruházi dolgozók bére bruttó 452-587 ezer forint lesz – derül ki a sajtóközleményükből. Mivel idén év elején már volt egy jelentős fizetésemelés, van olyan munkakör, ahol januárhoz képest most 43 százalékkal emelkednek a bérek.

A Lidl Magyarország piacvezető kiskereskedelmi lánca, az ott elérhető fizetések emiatt a teljes magyar kiskereskedelemben irányadók lehetnek. Általában az Aldi is nagyon hasonló béreket ad, mint a versenytársa. A Lidl-nél most egy áruházvezető bruttó 993-1217 ezer forint között fog keresni, egy területi vezető pedig 970-1570 ezer forintot. A logisztikai központokban dolgozó fizikai munkások fizetése 473 ezer forintról indul.

A Lidl a 11. legtöbb alkalmazottat foglalkoztató cég Magyarországon, idén a fizetésekre 63,7 milliárd forintot fordítanak. A cég az elmúlt másfél évtizedben brutálisan letarolta a magyar élelmiszer-kiskereskedelmi piacot, a versenytársaival összehasonlított forgalmuk így nézett ki:

Arról, hogy hogyan sikerülhetett nekik ez a szintű terjeszkedés, ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!