Az állam eladja a Posta Biztosítókban lévő tulajdonrészét

2023. szeptember 5. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az állam eladja a Posta Biztosítókban lévő tulajdonrészét – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. nyílt, piaci versenyfolyamat keretében értékesíti a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben tulajdonolt 66,9 százalékos üzletrészét. Az értékesítési eljárás lebonyolításával a Deloitte nemzetközi tanácsadócéget bízták meg – áll a minisztérium közleményében.

Az október elején induló indikatív ajánlati fázis tervezetten október végéig tart. A kötelező ajánlati fázis december végéig zárulhat, amely alapján a kiválasztott vevővel a jövő év elején kerülhet sor a szerződéskötésre.

A minisztérium kiemeli, hogy az állam korábban deklarálta, hogy nem célja a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben meglévő többségi tulajdonának a hosszú távú megtartása. Indoklásuk szerint az állam átmeneti tulajdonosi szerepvállalása a biztosítási piac konszolidációját kívánja elősegíteni. „A tranzakció – összhangban a lakosság érdekeivel – hozzájárul a biztosítási piacon megfigyelhető verseny és a szolgáltatásminőség javításához” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!