Nem szeretnek a munkába ingázni a magyarok egy kutatás szerint, de tízből négyen tömegközlekedéssel járnak

2023. augusztus 30. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

A munkavállalók többsége ott vállal munkát, ahol lakik, a dolgozók fele kevesebb, mint napi fél órát tölt utazással a munkahelye és otthona között, amelyet többnyire tömegközlekedéssel old meg, derül ki a Profession.hu friss kutatásából. A felmérést 1000 fős, a 18-65 éves magyar online lakosság körében végzett, nemre, korra, végzettségre és lakhóhelyre reprezentatív minta alapján végezték. Ebben az olvasható, hogy

minden második dolgozó kap utazási támogatást a munkáltatójától a munkába járáshoz, de további 17% is élhetne a lehetősséggel, mégsem veszi igénybe.

A kutatás szerint tízből négyen tömegközlekedéssel járnak munkába, de közel ennyien (34%) saját autójukkal teszik meg a szükséges utat, csak a megkérdezettek 7 százalékának van céges autója, ugyanennyien járnak céges busszal, kollégáikkal közösen, 2% pedig motorral jár.

A megkérdezettek 15 százaléka jár munkába biciklivel, 7 százalék pedig gyalogol, a telekocsi nem jellemző Magyarországon.

A kutatás szerint a munkába autóval járók kétharmada egyedül utazik, 22%-uk egy vagy több családtagját is szállítja, 14%-uk pedig kollégájával közösen utazik. Azt írják, hogy utóbbi az országos átlagnál sokkal inkább jellemző az állami oktatási intézményekben dolgozókra és még inkább az egyéni vállalkozókra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!