Érdemes lenne megmozgatni a lakossági folyószámlákon tartott 6-7 ezer milliárdot Nagy Márton államtitkára szerint

2023. július 18. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

Segítő tájékoztatást kapnak a háztartások a folyószámlán tartott megtakarításaik értékének megőrzéséhez a számlavezetőjüktől – mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GfM) közigazgatási államtitkára. Túri Anikó az inflációs környezettel indokolta, hogy a kormány döntése alapján a bankoknak kötelező tájékoztatást kell küldeniük az ügyfeleiknek a megtakarítási lehetőségekről.

Az államtitkár azt mondta, hogy a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése eddig jórészt a hitelfelvételre összpontosított, pedig szerinte a megtakarítások védelmére is éppúgy figyelni kell.

Túri Anikó szerint a folyószámlákon tartott összeg 6-7 ezermilliárd forintra becsülhető, ekkora összeget már „érdemes lenne megmozgatni”. Azt mondta, a tájékoztató levél a kockázatmentes állampapírokban rejlő lehetőségekre hívja fel az emberek figyelmét, táblázatban mutatja meg, mekkora hozamot lehet elérni ezekkel.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium hétfőn kiadott közleményéből lényegében az derül ki, hogy a bankoknak is előírják, hogyan ösztönözzék az ügyfeleiket állampapír-vásárlásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!