Leállították a hazai bankok a külföldi online szerencsejátékból származó tranzakciókat

2023. július 1. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

Törvényi változás miatt július 1-től a bankoknak a tiltott szerencsejáték-szervezéssel összefüggő egyes (bankkártyás, bankszámlás) pénzforgalmi tranzakciókat vissza kell utasítaniuk

– áll abban a közleményben, amit az egyik bank küldött lapunk olvasójának, amikor az éjszaka folyamán belépett az általa használt banki alkalmazásba.

Mint írta, ez azt jelenti, hogy szerencsejátékokhoz kapcsolódóan szombattól már nem lehet külföldi szolgáltató felé tranzakciót indítani vagy onnan fogadni – ilyenek például a külföldi online szerencsejáték oldalak. Ezt az online pókerjátékosok szívják meg leginkább olvasónk szerint, ugyanis nincs magyar alternatíva az online játékra.

Egy másik olvasónknak az OTP küldött hasonló üzenetet, amiben a bank tájékoztatott, hogy július 1-jétől betéti kártyával nem lehet külföldi elfogadóhelyen internetes szerencsejátékkal vagy fogadással összefüggő tranzakciót végezni (azaz sem befizetni nem tud ilyen weboldalakon a bankkártyájával, sem a kifizetés nem érkezhet a bankkártyájára). A változást a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény módosítása írja elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!