Tiborcz István cége bevásárolta magát Mészáros Lőrinc hatvanpusztai golfklubjába

2023. június 29. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 50 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Hatvanpusztától néhány kilométerre fekvő Pannónia Golf & Country Clubban Tiborcz István cége, a BDPST Group, vette észre a Partizán Média.

A miniszterelnök vejének cége még május 18-án közölte a honlapján, hogy a sportklubbal bővíti portfólióját, ami „illeszkedik a cégcsoport prémiumkategóriás hotelekből és gasztronómiai egységekből álló portfóliójába, hozzájárulva a tőkebefektető holding dinamikus növekedéséhez”. Az alcsútdobozi, 20 hektáros területen fekvő klub tízszobás, 18 szakaszos golfpályája, exkluzív étterme és rendezvényhelyszíne is van.

A Partizán Média hírlevele szerint a terület történelme sem elhanyagolható, ugyanis ahogy Hatvanpuszta, úgy ez a birtok is József nádoré volt. „Ez azt is jelenti, hogy az elmúlt években Hatvanpusztával és ezzel a területtel együtt József nádornak már két egykori birtoka került közvetlenül az Orbán családhoz” – írták.

A golfklubot egy svájci–osztrák házaspár alapította, majd Csányi Sándorék vették meg tőlük. 2019-ben vásárolta meg a területet Orbán Győző (Orbán Viktor édesapja) cége, míg a klubot üzemeltető Máriavölgy Zrt. pedig Mészáros cégéhez került. „A golfozáshoz elengedhetetlen pályákat ezután Mészáros Lőrinc használta, azaz Orbán Győzőnek fizetett értük bérleti díjat” – írja a Partizán.

A BDPST Group most Mészáros cégébe, a klubot üzemeltető Máriavölgy Zrt.-be vásárolta be magát, a részvények 49,76 százalékát vették meg.

Mint a Partizán megjegyzi, Tiborcz és Mészáros nem először üzletel együtt, Orbán Viktor veje korábban az Appeninn Holding Zrt. 20 százalékát vette meg Mészáros Lőrinctől. Ez volt az első eset, amikor Mészáros tulajdonrészt adott át Orbán Viktor vejének.

Orbánék hatvanpusztai „palotájáról” korábban a spanyol El País is írt, a magyarországi korrupció szimbólumának nevezve azt. Az Orbán család vagyonosodásáról legutóbb ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!