Visszatér Magyarországra a Pepsi gyártása

2023. június 5. – 05:23

Másolás

Vágólapra másolva

Jövőre Magyarországra költözik a Pepsi, az üdítőt, amit a magyar piac számára most Ausztriában, Csehországban és Romániában palackoznak, 2024-től Szentkirályon gyártják majd – mondta Balogh Levente a Világgazdaságnak. A lap felidézi: az amerikai cég magyarországi érdekeltségeit 2018-ban szerezte meg az a Central Europe Mineral Water Holding (CEMW), amelyet 2015-ben alapított Balogh Levente és a Mattoni 1873 csoportot tulajdonló olasz Pasquale család (a magyar üzletember meghatározó kisebbségi tulajdonos és elnök a holdingban), amelybe beolvadt a Szentkirályi Ásványvíz Kft.

A szentkirályi vízgyárban a napokban új PET-palackozót adtak át, amely Balogh bejelentése szerint alkalmas a Pepsi-termékek töltésére. De ahhoz, hogy az üdítőt ott gyárthassák, további beruházások kellenek, például víztisztító bázist és szirupkonyhát is ki kell alakítaniuk.

Az ásványvíz és üdítőital palackozására is alkalmas gép 20-30 százalékkal többe kerül, mint a csak ásványvíz töltésére alkalmas, de a drágább berendezést vették meg, mert haza akarják hozni a Pepsi gyártását, mondta Balogh. A Pepsi palackozása 2015-ben, a Soroksári útról került külföldre; azzal, hogy visszahozzák, „tetemes fuvarköltséget és utaztatási időt” spórolnak majd, illetve „nagyon sok tehertől” szabadítják meg az utakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!