Féláron hirdet a NAV egy 600 lóerős Ferrarit, amit egy géppuskás, sok pénzt befalazó bűnözőtől foglaltak le

2023. június 5. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon szép sztorira bukkant a 444 a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) árverési oldalán. A NAV a 86 milliós becsült értékhez képest félárról indulva árverez el egy 600 lóerős, 2019-ben gyártott Ferrari Portofino F164-es luxusautót. Konkrétan ezt a csecsebecsét:

A képek forrása: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
A képek forrása: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A lap egy kis keresgéléssel rátalált arra, hogy a kocsit autó- és szerkezetmániások többször látták Budapest egyik legluxibb helyén, a Roosevelt téri Four Seasons hotel előtt.

De ami még érdekesebb, hogy megvan az is, kitől foglalta le a NAV az autót. Tőle:

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Ő egy „őrzés-védelemmel foglalkozó bűnszervezet” egyik tagja volt, 2021-ben csapott le rá a NAV MERKUR nevű különleges egysége, itt lehet megnézni erről egy videót:

A NAV akkor azt közölte: a bűnszervezet csaknem egymilliárdos kárt okozott a költségvetésnek. A bandától luxusautókat, ingatlanokat, jelentős bankszámlavagyont és rengeteg készpénzt foglalt le a NAV, de csőre töltött éles lőfegyverek is előkerültek a kutatásokon.

A NAV 2021-es közleményében az is olvasható: az Online Számla rendszer adataiból kiderült, a vagyonvédelmi szolgáltatást nyújtó bűnszervezet fizetendő áfáját úgy csökkentette, hogy bevételeit egy strómanok vezette, gyakran váltott fantomcégekből kiépített hálózaton keresztül futtatta át. Ezzel a módszerrel egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek, amellett, hogy a piacon is kedvezőbb helyzetbe került versenytársaival szemben.

Az akcióban a budapesti nyomozók munkáját járőrök, revizorok, IT-szakemberek, a MERKUR bevetési egység és a Terrorelhárítási Központ is segítette: az összesen mintegy 200 résztvevő 105 helyszínen kutatott. A nyomozók egy 76 millió forint értékű Ferrarit, muzeális jellegű autókat és egy kishajót is foglaltak, valamint nagyjából 120 milliós bankszámlavagyont és 170 millió forint értékben hat ingatlant zároltak.

A rengeteg lefoglalt készpénz egy része befalazott, rejtett páncélszekrényekből került elő a cégháló titkos irodáiból. A bűnszervezet irányítóinál éles lőszereket és lőfegyvereket is találtak, néhányat csőre töltve.

A nyomozók 16 személyt gyanúsítottként hallgattak ki, a bíróság a bűnbanda négy irányítójának letartóztatását rendelte el akkor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!