Új rekord a hazai közösségi finanszírozásban: 124 milliót gyűjtött a Brancs

2023. május 12. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

Sosem gyűlt még össze annyi pénz hazai közösségi finanszírozási projektben, mint amennyivel a Brancs, az első magyar közösségi piactér tőkegyűjtése zárult a napokban – közölte a cég. A magyar Kickstarternek is nevezett oldal 124 millió forintot gyűjtött össze (az eddigi csúcstartó 120 millióval a Fehér Nyúl sörgyár volt).

A Brancs a sajtóközleményben felidézi: az oldal lényege, hogy a vásárló már azelőtt megvásárol egy terméket és szolgáltatást, hogy az megvalósult volna, így támogatva annak létrejöttét. A Brancs azután kezdett saját tőkegyűjtésbe, hogy több sikeres projektet is segített megvalósulni, például egy játékfilmre rekordidő, mindössze két hét alatt összegyűlt a szükséges pénz.

A közösségi piactér úgy zárta 124 millióval a kampányát, hogy több mint 220 befektetője lett – akik egyébként már viszonylag csekély, 50 ezer forintos tétellel is beszállhattak.

Azt írták, a tőkegyűjtés a Brancs egy-egy hosszú távú tervét támogatta. Céljuk, hogy a közép-európai régióban is meghatározó, a lokális igényekre építő közösségi piactérré váljanak, és öt éven belül évi kétszáznál is több sikeres projekt megvalósulását támogassák (az indulás óta 19 sikeres projektjük volt).

Az új tulajdonosaik között van a hazai startup-szektor több ismert szereplője, így Csillag Péter, Verő Barbara, Kozma Andrea és Szakacsits Szabolcs, valamint Balogh Petya is – derül ki a közleményből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!