Gyakorlatilag eltűntek Magyarországról az orosz turisták

2023. május 7. – 20:28

Másolás

Vágólapra másolva

A háború miatt Budapesten tizedére csökkent idénre az orosz turisták által foglalt vendégéjszakák száma a tavalyi évhez képest, írja az Rtl.hu. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint nemcsak a fővárosban figyelhető meg ez a tendencia, hanem máshol is: a Balatonnál például 2019-hez képest a huszadára esett vissza az oroszok által foglalt vendégéjszakák száma. Hévízen is az orosz turisták tették ki a vendégek nagy részét, jellemzően 10-12 éjszakát töltöttek a városban.

A Magyar Idegenvezetők Szövetsége szerint a megnehezedett légi közlekedés miatt is jönnek kevesebben. A szankciók miatt megszűnt a közvetlen járat Budapest és Moszkva között, csak nagy kerülőutakkal lehet eljutni a magyar fővárosba, ami drágábbá is teszi az utazást. Európában is 90-95 százalékkal csökkent az orosz turisták száma.

A magyarországi turizmussal foglalkozó cikkünkben Rippert Bálint, a PWC Magyarország turizmusiparági szakértője arról beszélt a Telexnek, hogy azok az orosz turisták, akik viszont megengedhetik maguknak, hogy Európába utazzanak, nem Budapestre jönnek elsősorban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!