Csányi Sándor: Az állam intézkedései tavaly 138 milliárd forint terhet raktak ránk

2023. április 28. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

Éves rendes közgyűlést tartott az OTP Bank Budapesten, a részvényesek megszavazták, hogy a pénzintézet részvényenként 300 forint osztalékot fizet a 2022-es év után, az osztalék kifizetése június 5-én indul – írja az MTI.

A döntés alapján a bank 663 millió forint általános tartalékot képez, a tárgyévi eredményből 5,969 milliárd forint, az eredménytartalékból pedig 78,03 milliárd forint, összességében 84 milliárd forint osztalékot fizet ki a 2022-es évre.

Az OTP honlapja szerint Csányi Sándor elnök-vezérigazgatónak tavaly év végén 325 047 darab OTP törzsrészvénye volt, a közvetlen és közvetett tulajdonában pedig 4 277 127 darab részvény volt.

A pénteken 10 órakor kezdődött közgyűlésen 98,4 százalék igen szavazattal elfogadták az igazgatóság jelentését és éves beszámolóját, valamint az adózott eredmény felosztására tett javaslatot.

„2022 nem tartozott a legjobb éveink közé, az orosz–ukrán háború következtében leírásokat kellett leírni goodwillben és orosz államkötvényeken. 138 milliárd olyan terhet is kellett viselünk, amit az állam intézkedései raktak ránk, különadó, extraadó formájában” – mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Portfolio beszámolója szerint.

Csányi egy kisrészvényes kérdésére beszélt a megváltozott bankadóról is: „Különböző vélemények vannak a változásról a bankszektorban, de számításaik szerint az OTP számára kedvező a változás” – mondta, és hozzátette:

bízik abban, hogy 2024-re megszűnik az extra bankadó.

Korábban a Telexen is írtunk bankok extraprofitadójáról, cikkünkből kiderül, hogy a módosítás nyertese az OTP lehet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!