Azt hitte, Lagzi Lajcsi 4,9 milliárdos kastélya a legdrágábban árusított magyar ingatlan? Hát nem

2023. április 26. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

Összeállítást készített a Vg.hu a legértékesebb, vagyis legmagasabb áron kínált eladó ingatlanokról. A listában csak a második helyre került a jogerősen börtönbüntetésre ítélt egykori sztárzenész, Lagzi Lajcsi kastélya. A Tata közelében lévő Mocsa községben található kastélyt 13 millió eurós, azaz mostani árfolyamon nagyjából 4,9 milliárd forintos áron kínálják eladásra – vagyis bár csak ezüstérmes, még így sem tudnánk megvenni a szombati, rekordközeli lottóötösből (4,575 milliárd forint).

A mocsai kastély – Fotó: Ingatlan.com
A mocsai kastély – Fotó: Ingatlan.com

A luxuskastély lakóterülete egyébként 920 négyzetméter, van benne 33 szoba, az ingatlanon még két vendégház, egy művészlakás, medence, tíz férőhelyes garázs és egy nagyobbacska halastó is.

Mit tudhat akkor ehhez képest az első helyezett?

Egyrészt a fővárosban van, méghozzá annak is egy patinás részén, az Andrássy úton. Az 1872-ben átadott egykori Tildy-palotáért 16 millió eurót kér a tulajdonosa – ez szerda reggeli árfolyamon néhány tízmillióval 6 milliárd forint fölött van, de kicsire (ahol a kicsi=néhány tízmillió) nem adunk. A palota összterülete 2000 négyzetméter, 27 szoba van benne, és egy 1118 négyzetméteres telken fekszik. És aki esetleg egyszer beleunna egyidejűleg mind a 27 szobába – vagy elkapja a tériszony, mint Vanek urat, és egyszer csak nem bírja tovább a sok tágas, előkelő szobát –, ilyen kertbe menekülhet:

A Tildy-palota belülről – Fotó: Ingatlan.com
A Tildy-palota belülről – Fotó: Ingatlan.com

A lista harmadik helyén a hathektáros telken fekvő acsai kastély van: a Pest megyei, váci járásban lévő településen található 3300 négyzetméteres, 15 szobás ingatlant 3,7 milliárd forint lehet megvenni. Ebben az árban benne van a 130 millió forint értékű bútorzat és 82 millió forint értékű festménygyűjtemény is.

Az ötös toplistában még két budapesti, ezen belül budai ingatlan található: egy Szépvölgyi úti villát 3,3 milliárd forintért, egy, a budai Vár alatt lévő műemlék jellegű villaépületet csaknem 3 milliárdért kínálnak eladásra – derül ki a cikkből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!