A felgyői vágóhídon olyan húsok készültek, amikben illóolaj és rezveratrol is van

2023. április 26. – 05:22

Másolás

Vágólapra másolva

Komplex gyógynövénykivonatokat tartalmazó hústermékcsaládot fejlesztett a felgyői vágóhidat működtető cég az innovációs hivatal támogatásával, közölte a vállalkozás az MTI-vel. A termékek mesterséges helyett természetes ízkorrektorokat – illóolajokat, köményt, babért, koriandert, fehér borsot – tartalmaznak, egyedülálló összetevőjük, a rezveratrol pedig fokozza az érfalak rugalmasságát. Ez a polifenolok közé tartozó antioxidáns vegyület a termékek eltarthatóságát is javítja, írja az MTI.

A közlemény szerint a kétéves projekt csaknem 552 millió forintos költségéből mintegy 365 millió forintot a NKFIH támogatása fedezett. Az új készítmények fejlesztése a vállalkozás meglévő üzemében egy kibővített biokémiai labor létrehozásával valósult meg.

Az MTI beszámol arról is, hogy az 1993-ban indult, családi tulajdonú vállalkozás, a Gulyás János és Társa Kft. az 1886-ban emelt felgyői szélmalomnál működik. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 41 alkalmazottat foglalkoztat, 2021-ben 1,962 milliárd forintos nettó árbevétellel 157 millió forint adózott eredményt ért el (2020-ban 1,799 milliárd forintos bevétele és 105 milliós adózott eredménye volt).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!