A CEU vagyonkezelő cége is Bécsbe költözik

2023. április 24. – 08:37

Másolás

Vágólapra másolva

A Soros György által létrehozott Közép-európai Egyetem (CEU) egyik cége is Budapestről Bécsbe költözik – vette észre a Cégközlönyben az Mfor.hu. A korábban a főváros V. kerületében bejegyzett CEU Ingatlankezelő SE Zrt. részvényesei, a The Central European University és a Scholar Support Fund március 30-án határozták el a társaság székhelyének Ausztriába történő áthelyezését.

A székhelyváltás után a társaság ausztriai címe a CEU bécsi kampuszának címe. A határozatból kiderül még, hogy a változtatás a munkavállalói részvételre nem lesz hatással, mert a cégnek momentán nincs munkavállalója. Amint megszerzik a cégbírósági tanúsítványt, haladéktalanul benyújtják a székhelyáthelyezés iránti kérelmüket a Bécsi Kereskedelmi Bírósághoz. Terveik szerint hivatalosan július 1-től lesz az ezután CEU Immobilienverwaltung SE-nek hívott cég székhelye Bécsben.

A cikk kitér arra is: a CEU ingatlankezelő tavaly január 21-én jegyezték be, az Arany János utca 32. alatt és az Október 6. utca 13. szám alatt található ingatlanokat bocsátották a rendelkezésére, amiket a Közép-európai Egyetem vett bérbe. Az Október 6. utcai irodaházat azóta eladták, az Arany János utcai címen pedig a Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Archívum (Blinken OSA Archívum) működik, ami a hidegháborúval, a Szabad Európa Rádióval és a szamizdattal kapcsolatos egyik legnagyobb gyűjtemény a világon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!