A Tüzép-cége után az egészségügyiekből is kiszállt Dzsudzsák Balázs

2023. április 14. – 20:14

Másolás

Vágólapra másolva

Dzsudzsák Balázs kiszállt az egészségügyi bizniszből, mindkét ilyen tevékenységű, több más magánszemély üzlettársával közösen birtokolt cégét eladta a győri Széchenyi Egyetemnek – írja a Mfor.hu. A Rába Medical Center (RMC) Kft.-re és a Rába Medical Invest (RMI) Kft.-re még tavaly tett az egyetem vételi ajánlatot, amikor annak kuratóriumában ott ült Dzsudzsák jó barátja, Szijjártó Péter külügyminiszter.

A két céget 2019 elején alapították, a futballistával együtt öt magánszemély volt a tulajdonos, köztük Vörösbaranyi József, Dzsudzsák menedzsere, valamint Majzik-Gérnyi Katalin Klaudia, az első magyar női hokibíró. Az Mfor.hu a cégnyilvántartás adatai alapján azt írja: Dzsudzsákék még tavaly kaptak egy vételi ajánlatot a Rába Medical Investre (2020-ban ennek leánycége lett a Rába Medical Center), amit a taggyűlés november 29-én el is fogadott.

A tulajdonosváltás ennek nyomán idén március 13-án történt meg, azt a cégbíróság március 29-én jegyezte be a cégkivonatba.

A Rába Medical Invest és így közvetve a Rába Medical Center új tulajdonosa a győri Széchenyi István Egyetem, a cégek eddigi veresegyházi székhelye a győri Egyetem térre változott. Mindkét társaságnál Simon Róbert Balázs győri fideszes parlamenti képviselő felesége, Simon Róbert Balázsné Nagy Bernadett lett a cégvezető.

A két eladott cég közül az RMC az alapítás óta minden évben nyereséges, az utolsó lezárt üzleti évében, 2021-ben 47,4 millió forint volt az adózás előtti eredménye, miközben az árbevétele az induló – csonka – év 37 milliójáról 162 millió forintra nőtt. Az RMI ugyanakkor folyamatosan veszteséges volt, 2021-es adózás előtti eredménye –21,6 millió forint lett.

Az Mfor.hu megjegyzi: mivel Dzsudzsák tavaly megvált a 2021 novemberében alapított BGZN Tüzép Kft.-ben lévő részesedésétől is, már csak két cégben maradt érdekeltsége. Az egyik egy sportszer-kiskereskedelemi társaság, a DB7.hu Kft., míg a másik a 2020 őszén gründolt Első Magyar Léghajógyár Kft., mely főtevékenysége légi és űrjármű gyártása. Vagyis csak lenne ez a tevékenysége, a 2021-es beszámolója szerint ugyanis nem volt árbevétele (a sportszer-kereskedésének is csak összesen kétmillió forintnyi 2020-ban és 2021-ben).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!