Megint nagy áresés a benzinkutakon: szerdától újabb 10 forinttal olcsóbb a dízel

2023. április 3. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán bruttó 10 forinttal csökken a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára – írja a Holtankoljak.hu. A benzin ára ezúttal nem változik; előtte, március második felében többször is emelkedett.

A dízel már most is olcsóbb, mint a benzin, így szerdától az olló még jobban kinyílik.

A tankolási szakportál a mostani átlagos kiskereskedelmi árakból kiindulva arra számít, hogy szerdától a 95-ös benzin átlagára továbbra is 614 forint lesz litereként, míg a gázolajé várhatóan 590 forintra csökken.

Az átlagár természetesen azt jelenti, hogy ennél olcsóbban is lehet tankolni. Budapesten és vonzáskörzetében hétfő délelőtt – cikkünk megírásakor – a 600-as átlagárnál 4,5 százalékkal olcsóbban, literenként 573 forintért is lehetett dízelt tankolni (egy X. kerületi, Maglódi úti úton), de az Auchan-kutak is csak 580 forintért adták a gázolajat.

A 95-ös benzin is kapható – érthető módon, a dolog logikájából adódóan – jóval a 614-es literenkénti ár alatt. Egy herceghalmi kúton 585, egy sóskútin 589, egy maglódi kúton 590 forintba kerül literje; a legolcsóbb budapesti kút a 15. kerületben van, ahol 598 forintért tankolhatunk egy liter 95-ös benzint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!