Elrendelték a home office-t az amerikai Mekinél, hogy online rúghassák ki az embereket

2023. április 3. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

A McDonald's gyorsétteremlánc erre a hétre ideiglenesen bezárta amerikai irodáit, és a dolgozókat home office-ba küldte – írja a Reuters a Wall Street Journal értesülése nyomán.

A cég a múlt héten az amerikai és néhány nemzetközi alkalmazottnak küldött belső emailben arra kérte a dolgozókat, hogy hétfőtől szerdáig otthonról dolgozzanak, hogy a személyzeti döntésekről virtuálisan, az online térben kapjanak tájékoztatást.

Magyarán: a cég a várható nagy átalakításokkal együtt járó létszámleépítésekről vélhetően online tájékoztatja majd az érintett alkalmazottakat. Az nem világos, hogy hány dolgozót bocsátanak el, írja a Reuters.

„Az április 3-i hét folyamán közölni fogjuk a szervezeten belüli szerepkörökkel és személyzeti szintekkel kapcsolatos kulcsfontosságú döntéseket” – áll a chicagói székhelyű vállalat kiszivárgott üzenetében.

A McDonald's arra is megkérte a dolgozókat, hogy mondjanak le minden személyes találkozót az eladókkal és más külső felekkel a központban.

A McDonald's nem reagált azonnal a Reuters megkeresésére.

A gyorsétteremlánc januárban közölte, hogy a frissített üzleti stratégia részeként felülvizsgálja a vállalati személyzeti létszámot, ami egyes területeken elbocsátásokhoz, máshol pedig bővítésekhez vezethet. A McDonald's várhatóan hétfőn kezdi meg ezeknek a kulcsfontosságú döntéseknek a bejelentését, írja a hírügynökség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!