Nevet és logót vált a Foodpanda Magyarországon

2023. március 23. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva

Nevet változtat a Foodpanda ételfutárcég – jelezte a Telexnek egy futárként dolgozó olvasó csütörtök este a cégtől kapott tájékoztatás alapján. Eszerint az új név Foodora lesz. A hírt a Mandiner is megírta saját értesülésre hivatkozva. A márkát tulajdonló Delivery Hero ezzel a lépéssel akarja egységes ernyő alá vonni európai márkáit.

A futároknak küldött tájékoztatás szerint a céggel nemcsak hazánkban lesz változás, több más országban Foodora néven folytatja tevékenységét a vállalat, amely ebben látja „a legtöbb potenciált hosszú távon”. A futárok szerződése és a mindennapi működés ugyanakkor nem változik. A skandináv országokban egyébként már ma is Foodorának hívják a céget.

A Foodpanda itthon a magyar alapítású Netpincér helyét vette át, amelyet a német Delivery Hero 2014-ben vásárolt fel. Az anyacég sokáig megtartotta a nevet és a platformot, majd 2021-ben becsatornázta a magyar leányvállalatot is az egységes Foodpanda brandbe. A netpincéres névváltoztatáshoz képesti különbség most az, hogy a nyolc érintett országban egyszerre váltanak Foodorára. Az új névhez bizonyára új logó is jön majd, de a szín nem változik: a magenta alapon fehér pandaaarc helyett fehér pincértálca lesz látható, ahogyan az már ma is van a Foodora márkát használó skandináv országokban.

Foodora logó egy futár táskáján – Fotó: Jens Kalaene / AFP
Foodora logó egy futár táskáján – Fotó: Jens Kalaene / AFP

Érdeklődtünk a Foodpanda sajtóosztályánál a névváltoztatás okáról, körülményeiről, amint reagálnak, közöljük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!