Idén a húsvéti menü összeállítása sem lesz olcsó mulatság

2023. március 19. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Egy év alatt a sonka és a tojás ára is jelentősen emelkedett, ez pedig a húsvéti kiadásokban is meg fogja mutatni a hatását – erről szólt az ATV Híradó szombat esti riportja.

Az ATV által felkeresett debreceni üzletben kénytelenek voltak árat emelni, Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. cégvezetője úgy fogalmazott, hogy „párszáz forintos emelést tudtak eszközölni, mivel nagyon árérzékenyek a vevők”.

Egy salgótarjáni húsbolt üzletvezetője elmondta, általában két-három héttel húsvét előtt kezdődik a roham, egyelőre még nem érzik az ünnep közeledtét. Az ATV által megkérdezett vásárlók is arra készülnek, hogy idén drágábban fognak tudni hozzájutni a sonkához. Ahogy egyikük fogalmazott, „minden emelkedik, csak a fizetésünk nem”.

Vannak olyan vásárlók is, akik úgy próbálnak spórolni, hogy idén nem egész sonkát vásárolnak, inkább kisebb darabokat vesznek. A szakemberek szerint a sonkavásárlásnál az a legszerencsésebb, ha valaki egy héttel az ünnep előtt veszi meg a sonkát utána még otthon egy kicsit szárítja, ezt követően pedig legalább két lében főzi meg – hangzott el a riportban.

Azoknak, akik szeretnek időben felkészülni mindenre, íme a tavalyi cikkünk arról, hogyan készül a tökéletes húsvéti kalács.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!