Mesterséges intelligenciával készít szebb képeket a kajákról éttermek menüjébe egy új program

2023. február 12. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

A mesterséges intelligenciát sok célra felhasználták már, köztük újságcikkek írására vagy Tinder-üzenetek generálására, most pedig egy egészen új felhasználást találtak ki. Megjelent ugyanis a Lunchbox nevű alkalmazás, amely az OpenAI segítségével készít minél vonzóbban kinéző menüket éttermeknek – írja a Business Insider.

A Lunchbox a tulajdonosai szerint keresésenként fizet egy „kis összeget” az OpenAI-nak, január 19-i indulásuk óta pedig azt mondják: már több mint 175 millió fotót generáltak. A cég nem tudja követni, hogy kik használják a szolgáltatásukat.

A ChatGPT-hez hasonlóan a Lunchboxnál is a felhasználók mondják el, milyen képet szeretnének kapni, ahol stílust és hátteret is beállíthatnak. A Lunchbox szerint ma már tudni lehet, hogy azok az éttermek több megrendelést kapnak, amelyek képeket is raknak a menüjükbe, és az ő programjukkal ez most sokkal könnyebbé válik.

A mesterséges intelligenciát használó keresőprogramokról az utóbbi időben nagyon sok szó esik, a témáról legutóbb ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!