Drágulnak a dohányt nem tartalmazó hevítéses termékek szerdától

2023. január 30. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva

Javítás: Cikkünk eredeti verziójában a Világgazdaság cikke alapján tévesen állítottuk, hogy drágul az elektromos cigaretta szerdától, ezzel szemben a cigarettahelyettesítő alternatív termékek kerülnek be a jövedéki adó hatálya alá. A hibáért elnézést kérünk.

Február 1-jétől a jövedéki adó hatálya alá esnek azok a dohányt nem tartalmazó cigarettahelyettesítő alternatív termékek, amelyek égés nélkül, hevítéssel bocsátanak ki belélegezhető anyagot. Az e-cigaretta dohányt nem tartalmaz, azt a szabályozás változása semmilyen formában nem érinti. Kerestük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy megtudjuk, pontosan melyek azok a termékek, amelyek bekerülnek a jövedéki adó hatálya alá, amint megkapjuk a választ, frissítjük a cikket.

Korábban tévesen írtuk a Világgazdaság cikke alapján, hogy néhány hónapon belül akár minden termék drágulhat, köztük az elektromos cigaretta is. A hibáért elnézést kérünk!

Nemrég írtunk arról bővebben, hogy hadat üzent az egészségügy az újgenerációs e-cigiknek, cikkünkben részletesen szó volt ezeknek a termékeknek a kisebb adóterheiről is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!